By Simon Delakorda, 5 Julij, 2022
Iščemo bodoče mentorje za odprtokodne rešitve!
Otroci zbrani okrog računalnika.

V okviru projekta Na-prostem.si gradimo skupnost mentorjev, ki bodo izvajali usposabljanja za odprtokodno programsko opremo in storitve ter nudili tehnično pomoč uporabnikom. Za ta namen smo pripravili kratek vprašalnik za zainteresirane posameznice, posameznike in skupine, ki želite sodelovati v skupnosti mentorjev in promotorjev odprtokodne programske opreme in storitev.

Vprašalnik je dostopen na povezavi https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/UsposabljanjeNaProstemSi.

Na podlagi odgovorjenih vprašalnikov bomo oblikovali ekipo mentorjev, ki bo deležna uvodnega izobraževanja za izvajanje interaktivnih usposabljanj. Interaktivna usposabljanja za uporabo odprtokodne programske opreme in storitev v nevladnih organizacijah bodo potekala na različnih lokacijah po Sloveniji. Tehnična pomoč uporabnikom pa se bo izvajala v okviru digitalne storitve Na-prostem.si.

Naš cilj je zbrati čim več zainteresiranih posameznikov in skupin iz celotne Slovenije, zato vas prosimo, da delite vabilo z vsemi, ki bi jih utegnilo zanimati tovrstno sodelovanje.

Več o projektu Na-prostem.si lahko preberete na povezavi https://www.na-prostem.si/clanek/na-prostem-si-prosto-programje-za-digitalno-vkljucenost-nvo-in-uporabnikov.

Za pomoč in sodelovanje se vam lepo zahvaljujemo.

Za ekipo konzorcija Na-prostem.si
Kristijan Tkalec
Društvo Rampa, društvo za krepitev potencialov mladih na področju znanosti, umetnosti in tehnologije

Naslovna slika: Mimi Thian (Unsplash).

Komentarji