Pisarna

V paketu »Pisarna« se boste seznanili z najbolj priljubljenim odprtokodnim pisarniškim paketom LibreOffice. Usvojili boste osnovno znanje urejanje besedil, dela s tabelami in pripravo prezentacij. Vsak program ima svoje usposabljanje, kjer se posvetimo vašemu načinu dela. Ko usvojite vse tri programe ste iz vidika pisarniškega dela neuničljivi :) Preberite več v članku.

mapa z oranžno puščico na plavem ozadje
logo aplikacije Writer

Libre Office Writer je prosto dostopen, sodoben in učinkovit urejevalnik besedil. Omogoča širok nabor osnovnega in naprednega ustvarjanja vsebin, ki vključuje pisanje, oblikovanje, strukturiranje, namizno založništvo, izračune, risanje in vstavljanje slik. Uporaben je za pripravo vseh vrst enostavnejših dokumentov, hkrati je dovolj zmogljiv za ustvarjanje zapletenejših ali večdelnih besedil.

Namestitev: https://sl.libreoffice.org/prenosi/prenesi-libreoffice/

Kot alternativa naslednjim programom: Microsoft Word

logo aplikacije Calc

Libre Office Calc, ki je del pisarniškega paketa LibreOffice, je odprtokoden in brezplačen urejevalnik preglednic. Uporaben je za pripravo vseh vrst tabelaričnih zapisov. Calc je v celoti opremljen za učinkovito ustvarjanje in oblikovanje tabel in izdelave poročil, ki vključuje izbor pisave, določitev sloga, sprotno odpravljanje tipkarskih napak, uporabo jezikovnih slovarjev in predlog dokumentov.

Namestitev: https://www.libreoffice.org/download/download-libreoffice/

Kot alternativa naslednjim programom: Microsoft Excel, Apple Numbers, Google Workspace

logo aplikacije Impress

Libre Office Impress je odprtokodena, učinkovita in prijazna programska oprema za pripravo večpredstavnostnih predstavitev. Intuitivni in prilagodljivi vmesnik omogoča enostavno pripravo prosojnic, ki lahko vsebujejo tekste, slike, videe, glasbo, povezave, etc. Skratka vse, kar potrebujete za predstavitev. Je del paketa LibreOffice in je na voljo za vse najpogosteje uporabljene operacijske sisteme: GNU/Linux, MacOS in Windows.

Namestitev: https://sl.libreoffice.org/prenosi/prenesi-libreoffice/

Kot alternativa naslednjim programom: Microsoft Powerpoint, Google Slides, Sozi