O projektu

Namen projekta »Na-prostem.si: Prosto programje za digitalno vključenost NVO in uporabnikov« je spodbuditi digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečati vključenost njihovih uporabnikov v informacijsko družbo.

Projekt ima naslednja dva cilja:

1) Razviti novo digitalno storitev www.na-prostem.si za učinkovitejše delovanje nevladnih organizacij na področju informacijska družbe in digitalizacije.

2) Izvesti usposabljanja ciljnih skupin projekta za uporabo digitalne storitve Na-prostem.si in uporabo prosto dostopnega in odprtokodnega programja in storitev.

Projekt traja od 1. januarja 2022 do 31. decembra 2023, vrednost sofinanciranja Ministrstva za javno upravo znaša 199.808,41 EUR.

Projekt izvajajo naslednje nevladne organizacije članice Mreže NVO-VID:

https://beletrina.si/ https://kersnikova.org/about-us/rampa/ https://wiki.ljudmila.org/Dru%C5%A1tvo https://www.inepa.si/

Zunanji izvajalci projekta

https://racunalniki.duh-casa.si/

 http://studio12.si/

 http://www.lugos.si/  https://www.rhea.si/

Pridruženi partnerji projekta so Ustanova lokalna razvojna fundacija (LRF) za Pomurje, Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Zavod Nefiks, Zveza športnih društev Ravne na Koroškem in Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije.

Projekt »Na-prostem.si« je bil izbran na »Javnem razpisu za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021-2023« Ministrstva za javno upravo.

Dodatne informacije o ciljnih skupinah, kazalnikih in poročilih projekta so dostopne na povezavi https://www.na-prostem.si/izkaznica-projekta