By Kristijan Tkalec, 20 Marec, 2024
Na prostem postaja zadruga, ampak najprej nekaj vprašanj...
Prirejen logo, ki vsebuje besedo zadruga.

V času nenehnega tehnološkega napredka so koncepti, kot so digitalna suverenost, zasebnost in interoperabilnost vedno bolj pomembni. V tej luči postajajo odprtokodne skupnosti vse pomembnejše. Zato z veseljem predstavljamo novo nastajajočo zadrugo Na prostem, ki izvira iz uspešnega dvoletnega projekta Na prostem. Naša zadruga se bo osredotočila na povezovanje odprtokodnih skupnosti in članov, ki si želijo postati ponudniki storitev na tem področju.

Zadruga Na prostem ima kot glavni cilj izvajanje različnih storitev, kot so programje kot storitev (software as a service), razvoj novih odprtokodnih rešitev, nadgradnja obstoječe odprtokodne programske opreme, lokalizacija, oblikovanje in še mnogo več. Skozi te storitve si prizadevamo za pozitiven vpliv na družbo, saj verjamemo, da lahko s temi prizadevanji spodbudimo rast in inovativnost odprtokodnih projektov ter njihovo širjenje v širše skupnosti.

Za vse potencialne člane smo pripravili kratek vprašalnik, s katerim želimo bolje razumeti vaše potrebe in pričakovanja. Vaše mnenje in prispevek bosta ključna pri oblikovanju in delovanju naše zadruge. Vabimo vas, da si vzamete čas in izpolnite vprašalnik, ki ga najdete na naslednji povezavi: https://nc.na-prostem.si/apps/forms/s/gWWepQG6MRrordB3xiArqniy

Poleg tega vas prosimo, da vprašalnik delite tudi z drugimi posamezniki ali skupinami, ki bi se želeli pridružiti naši zadrugi. Skupaj lahko oblikujemo močno in inovativno skupnost ter prispevamo k še večji rasti odprtokodnih projektov.

Hvala vam za vaš čas in sodelovanje. Z veseljem pričakujemo vaše odgovore in vas pozdravljamo v skupnosti zadruge Na prostem.

Oznake

Komentarji