By Simon Delakorda, 18 Oktober, 2022
Operacijski sistem Linux Mint
Namizje in uporabniški vmesnik distribucije Linux Mint 21 »Vanessa

Linux Mint je ena najbolj priljubljenih distribucij operacijskega sistema Linux za namizne in prenosne računalnike.

Razvita je z mislijo na povprečnega uporabnika. Odlikujejo jo preprosta, učinkovita in prijazna uporabniška izkušnja. Zato je Mint priporočena distribucija za uporabnike, ki se prvič srečujejo z Linuxom. Njen uporabniški vmesnik spominja na operacijski sistem Windows, zato je tudi primerna alternativa za Microsoftove uporabnike, ki želijo preiti na odprtokodne rešitve.

Linux Mint vključuje širok nabor uporabnih programov za komunikacijo, pisarniško delo in multimedijo. Primeren je tako za vsakdanjo uporabo kot tudi za delo v nevladnih organizacijah. Distribucija deluje na večini (tudi starejših) računalnikov, ne vdira v zasebnost uporabnikov in je prevedena v slovenski jezik.

Razvijalci Linux Mint sledijo konzervativnemu pristopu pri posodabljanju distribucije, kar ji zagotavlja zanesljivo in varno delovanje. Podpora posameznim izdajam distribucije traja 5 let. Skupnost navdušencev in podpornikov operacijskega sistema Linux Mint je zelo dejavna, zato se lahko uporabniki nadejajo učinkovite in zanesljive pomoči pri reševanju morebitnih težav z distribucijo.

Linux Mint je uporabniku prijazna alternativa operacijskima sistemoma Microsoft Windows in Apple Mac OS za vse, ki želijo pobliže spoznati prednosti Linuxa.

Prenos in namestitev

Najnovejšo izdajo distribucije Linux Mint lahko brezplačno prenesete na vaš računalnik prek povezave https://linuxmint.com/download.php. Navodila za namestitev so dostopna na povezavi https://linuxmint-installation-guide.readthedocs.io/en/latest/.

Uradna spletna stran operacijskega sistema Linux Mint https://linuxmint.com/.

Komentarji