Splet in analiza

Ko govorimo o postavljanju spletnih strani, je Wordpress de-facto standard. Na usposabljanju za Wordpress ali Drupal, se boste naučili kako enostavno je postaviti spletno stran. Z Matomo ali Plausible Analytics boste pa usvojili analizo spletnih strani na etičen način → ni potrebe, da podatke o obiskovalcih delite s komerkoli.

geometrijski liki na plavem ozadju
logo aplikacije Drupal

Drupal je odprtokodno in brezplačno razširljivo orodje za izdelavo spletnih strani in aplikacij. Na spletni strani ponuja dostop do različnih modulov, hkrati pa njegova struktura omogoča enostaven razvoj posamičnih modulov, za katere mogoče ne najdemo že pripravljenega vtičnika ali modula. Primeren je tako za vloge ali bloge kot tudi za spletne trgovine ali predstavitvene spletne strani. Naštete funkcionalnosti lahko v Drupalu tudi kombiniramo.

Namestitev: https://www.drupal.org/download

Kot alternativa naslednjim programom: WordPress.org, Joomla, Progress Sitefinity, Umbraco

logo aplikacije Plausible

Plausible Analytics je odprtokodna programska oprema v obliki storitve. Namenjena je analizi obiska spletnih strani in je popolnoma v skladu z GDPR (General Data Protection Regulation), CCPA (California Consumer Privacy Act) in PECR (Privacy and Electronics Communications Regulations). Program lahko poganjate na lastnem strežniku ali pa uporabite rešitev na uradnem Plausible strežniku, ki je znotraj Evropske Unije.

Namestitev: https://plausible.io/

Kot alternativa naslednjim programom: Matomo, Google Analytics, GoatCounter, Counter