Računalnik

Osnovno načelo odprtokodnega operacijskega sistema, ki teče na računalniku je, da služi uporabniku in da ne vohuni za njim. Operacijski sistemi, ki vam jih predstavljamo, imajo v svojem jedru Linux in vas preverjeno pustijo pri miru. Ne stikajo, ne motijo, ne jamrajo in se ne zaganjajo ponovno, kadar tega res nočete. Med posodabljanjem svoje delo v miru opravljate dalje. Na tem mestu predstavljamo tiste rešitve, ki vam jih lahko pomagamo namestiti in prilagoditi, čeprav ste mogoče že slišali tudi za Ubuntu, Fedoro, Debian, Open Suse ipd.

* Programske rešitve so alternativa operacijskima sistemoma Microsoft Windows, Apple Mac OS

slika monitorja na svetlo modri podlagi

Linux Mint je ena najbolj priljubljenih distribucij operacijskega sistema Linux. Razvita je z mislijo na povprečnega uporabnika. Odlikujejo jo preprosta, učinkovita in prijazna uporabniška izkušnja. Zato je Mint priporočena distribucija za uporabnike, ki se prvič srečujejo z Linuxom. Preberite več v članku.

Namestitev: https://linuxmint.com/download.php

Uporabnikom, vajenih MS Windows sistemov, omogoča enostaven prehod na Linux zaradi podobnega uporabniškega vmesnika (postavitev namizja ipd.). Za uporabnike, ki so bolj vajeni Apple iOS sistemov, pa predstavlja preprost način, da se spoznajo s prednostmi širokega nabora uporabnih programov, delujočih na Linuxu.

KDE Neon je operacijski sistem z dvema ključnima značilnostima, zaradi česar je odločitev zanj preprosta. Uporabniku ponuja pravzaprav nešteto možnosti, vsekakor več kot druge različice na Linuxu osnovanih sistemih, pri oblikovanju videza in občutka operacijskega sistema. Skoraj vsakodnevni predlogi za posodobitve, pa omogočajo, da so vaši programi posodobljeni nemudoma, kar je za malo vešče uporabnike gotovo dobrodošla prednost. Deloval bo tudi na računalnikih proizvedenih po letu 2010. Preberite več v članku

Namestitev: https://neon.kde.org/download