By Sabina Janičijević, 1 December, 2023
Vabljeni na zaključni dogodek projekta Na-prostem.si
Fotografija vabila na zaključni dogodek projekta Na-prostem.si

Zaključni dogodek, ki bo v Računalniškem muzeju (Celovška 111, 1000 Ljubljana) potekal 7. decembra, je namenjen predstavitvi doseženih rezultatov in učinkov v zadnjih dveh letih, spregovorili pa bomo tudi o izkušnjah, ki smo jih tekom projekta pridobili.

Ker je projekt Na-prostem.si naravnan trajnostno in si že od začetka samega začetka prizadevamo, da ne ugasne s koncem financiranja, se bomo zazrli tudi v prihodnost. Ekipa v  okviru (bodoče) Zadruge Na prostem namreč že snuje načrte za dejavnosti ozaveščanja, informiranja, promocije ter usposabljanja NVO in njihovih uporabnikov za uporabo preverjenih odprtokodnih programov in storitev.

Da takšnih projektov pri nas primanjkuje, priča tudi dejstvo, da nas je opazila mednarodna skupnost, natančneje OSOR (Open Source Observatory) pri Evropski komisiji. Slednja je v svojem Poročilu o napredku izvajanja zavez Berlinske deklaracije o digitalni družbi in digitalni vladi projekt izpostavila kot pozitivni premik na področju promocije temeljnih pravic in demokratičnih vrednot v digitalni sferi Slovenije.

Torej, v četrtek, 7. decembra, ob 11. uri vljudno vabljeni v Računalniški muzej na zaključni dogodek projekta. Po dogodku bo tudi priložnost za druženje odprtokodne skupnosti pri nas. 

Dogodek boste lahko spremljali tudi preko video prenosa na povezavi: https://youtube.com/live/79QSCqPA9KQ

* Projekt financira Ministrstvo za javno upravo, izvajajo ga Rampa Lab, Društvo Ljudmila, Inštitut za elektronsko participacijo in Beletrina, zavod za založniško dejavnost z izdatno podporo Društva Duh časa (donacije obnovljene računalniške opreme), Studia 12 (multimedijska podpora), društva Lugos (odprtokodna skupnost) in Zavoda Rhea (produkcija in tehnična podpora digitalne rešitve Na-prostem.si). 

Komentarji