By Sabina Janičijević, 1 December, 2023
Vabljeni na zaključni dogodek projekta Na-prostem.si
V četrtek, 7. decembra 2023, ob 11. uri bodo v RačunalniÅ”kem muzeju v Ljubljani predstavljeni rezultati projekta Na-prostem.si:Ā Prosto programje za digitalno vključenost nevladnih organizacij in uporabnikov. Lepo vabljeni.
By Simon Delakorda, 16 Oktober, 2023
Krepitev digitalne suverenosti nevladnih organizacij s podpornim okoljem za uporabo odprtokodne programske opreme
Na konferenci Vzgoja in izobraževanje v informacijski družbi 2023 je bil predstavljen strokovni prispevek z naslovom Ā»Krepitev digitalne suverenosti nevladnih organizacij s podpornim okoljem za uporabo odprtokodne programske opreme.Ā«
By Sabina Janičijević, 10 Oktober, 2023
ReŔite kviz Na-prostem.si: Kako dobro poznate odprto kodo in prosto programje?
NaŔ projekt je že dobo zakorakal v drugo leto izvajanja, zato vas vabimo, da preverite svoje znanje.
By Sabina Janičijević, 10 Oktober, 2023
NaŔe sporočilo na LUPI: Pravična digitalna družba je odprtokodna!
Projekt Na-prostem.si, ki je namenjen spodbujanju uporabe preverjenih odprtokodnih in prosto dostopnih računalniŔkih programov, smo predstavili na festivalu nevladnih organizacij LUPA.
By hook, 6 Junij, 2023
Pismo Ministrstvu za digitalno preobrazbo: podpora e-osebni izkaznici na operacijskem sistemu Linux
26. maja je Mreža NVO VID skupaj z več njenimi članicami ter sorodnimi organizacijami vložila povpraŔevanje in zahtevo na Ministrstvo za digitalno preobrazbo glede pomanjkanja podpore e-osebne izkaznice na Linuxu.
By Sabina Janičijević, 25 Maj, 2023
Ā»NVO-ji smo vest družbe, zato je prav, da povemo, kakÅ”ne digitalizacije si želimoĀ«
Ob Mednarodnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe, je potekal letni dogodek namenjen samorefleksiji nevladnega sektorja na področju digitalizacije, ki je skuŔal odgovoriti na vpraŔanje, kakŔne digitalizacije za kakŔen nevladni sektor si želimo.
By Sabina Janičijević, 9 Maj, 2023
Primerjalnik: Ali je program, ki ga uporabljam odprtokoden?
Pred vami sta dve informativni preglednici odprtokodnih programov in storitev, s katerimi se lahko podrobneje seznanite na usposabljanjih v okviru projekta Na-prostem.si.
By Sabina Janičijević, 24 Marec, 2023
Video: Spoznajte ekipo, ki stoji za projektom Na-prostem.si

Projekt Na-prostem.si je zakorakal v drugo leto izvajanja, zato je čas, da vam predstavimo ekipo, ki stoji za projektom in skuŔa spodbuditi digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij preko uporabe odprtokodnih programov in storitev.

By MaŔa Malovrh, 2 Marec, 2023
Tutoriali Na-prostem.si: pomoč za rabo odprtokodnih programov in storitev

Za podporo pri samostojni rabi odprtokodnih programov in storitev, ki jih bodo udeleženci spoznali na naŔih usposabljanjih, pripravljamo zbirko video navodil oziroma tutorialov za uporabo najbolj priljubljenih odprtokodnih programov in storitev.

By Kristijan Tkalec, 22 Februar, 2023
Odprta koda kot upravičen stroŔek na javnih razpisih
Kako približati uporabo preverjene odprtokodne programske opreme in storitev nevladnim in vladnim organizacijam, podjetjem in posameznikom? Prvi korak vidimo v spoznavanju, izobraževanju in usposabljanju posameznikov in celih organizacij za uporabo dotične programske opreme.