By Sabina Jani─Źijevi─ç, 1 December, 2023
Vabljeni na zaklju─Źni dogodek projekta Na-prostem.si
V ─Źetrtek, 7. decembra 2023, ob 11. uri bodo v Ra─Źunalni┼íkem muzeju v Ljubljani predstavljeni rezultati projekta Na-prostem.si:┬áProsto programje za digitalno vklju─Źenost nevladnih organizacij in uporabnikov. Lepo vabljeni.
By Simon Delakorda, 16 Oktober, 2023
Krepitev digitalne suverenosti nevladnih organizacij s podpornim okoljem za uporabo odprtokodne programske opreme
Na konferenci Vzgoja in izobra┼żevanje v informacijski dru┼żbi 2023 je bil predstavljen strokovni prispevek z naslovom ┬╗Krepitev digitalne suverenosti nevladnih organizacij s podpornim okoljem za uporabo odprtokodne programske opreme.┬ź
By Simona.Knavs, 8 Junij, 2023
Brezpla─Źni ra─Źunalniki za nevladne organizacije!
V prostovoljskem Dru┼ítvo Duh ─Źasa ┼że ducat let zbiramo rabljene ra─Źunalnike, jih opremimo z odprtokodnim programjem in podarimo. V projektu Na-prostem.si smo se namenili 50 ra─Źunalnikov nameniti nevladnim organizacijam in 150 ra─Źunalnikov njihovim uporabnikom. A ┼żelja je ┼ítevilki po┼íteno prese─Źi! Nam boste pomagali?
By Sabina Jani─Źijevi─ç, 25 Maj, 2023
┬╗NVO-ji smo vest dru┼żbe, zato je prav, da povemo, kak┼íne digitalizacije si ┼żelimo┬ź
Ob Mednarodnem dnevu telekomunikacij in informacijske dru┼żbe, je potekal letni dogodek namenjen samorefleksiji nevladnega sektorja na podro─Źju digitalizacije, ki je sku┼íal odgovoriti na vpra┼íanje, kak┼íne digitalizacije za kak┼íen nevladni sektor si ┼żelimo.
By Kristijan Tkalec, 22 Maj, 2023
Prakti─Źna usposabljanja za nevladne organizacije

V okviru projekta "Na-prostem.si: Prosto programje za digitalno vklju─Źenost NVO in┬á uporabnikov", ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo, nudimo prakti─Źna usposabljanja in tehni─Źno podporo za uporabo preverjene odprtokodne programske opreme in storitev.

By Simon Delakorda, 11 Maj, 2023
┬╗Kak┼ína digitalna preobrazba za kak┼íen nevladni sektor in dru┼żbo?┬ź

Mre┼ża nevladnih organizacij za vklju─Źujo─Źo informacijsko dru┼żbo (NVO-VID) in Digitalno sredi┼í─Źe NVO (v ustanavljanju) vabita na letni dogodek 9. Dan VID 2023 z naslovom ┬╗Kak┼ína digitalna preobrazba za kak┼íen nevladni sektor in dru┼żbo?┬ź, ki bo potekal 17.

By Sabina Jani─Źijevi─ç, 9 Maj, 2023
Primerjalnik: Ali je program, ki ga uporabljam odprtokoden?
Pred vami sta dve informativni preglednici odprtokodnih programov in storitev, s katerimi se lahko podrobneje seznanite na usposabljanjih v okviru projekta Na-prostem.si.
By Sabina Jani─Źijevi─ç, 24 Marec, 2023
Video: Spoznajte ekipo, ki stoji za projektom Na-prostem.si

Projekt Na-prostem.si je zakorakal v drugo leto izvajanja, zato je ─Źas, da vam predstavimo ekipo, ki stoji za projektom in sku┼ía spodbuditi digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij preko uporabe odprtokodnih programov in storitev.

By Maša Malovrh, 2 Marec, 2023
Tutoriali Na-prostem.si: pomo─Ź za rabo odprtokodnih programov in storitev

Za podporo pri samostojni rabi odprtokodnih programov in storitev, ki jih bodo udele┼żenci spoznali na na┼íih usposabljanjih, pripravljamo zbirko video navodil oziroma tutorialov za uporabo najbolj priljubljenih odprtokodnih programov in storitev.