By hook, 6 Junij, 2023
Pismo Ministrstvu za digitalno preobrazbo: podpora e-osebni izkaznici na operacijskem sistemu Linux
26. maja je Mreža NVO VID skupaj z več njenimi članicami ter sorodnimi organizacijami vložila povpraševanje in zahtevo na Ministrstvo za digitalno preobrazbo glede pomanjkanja podpore e-osebne izkaznice na Linuxu.
By Sabina Janičijević, 25 Maj, 2023
»NVO-ji smo vest družbe, zato je prav, da povemo, kakšne digitalizacije si želimo«
Ob Mednarodnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe, je potekal letni dogodek namenjen samorefleksiji nevladnega sektorja na področju digitalizacije, ki je skušal odgovoriti na vprašanje, kakšne digitalizacije za kakšen nevladni sektor si želimo.
By Sabina Janičijević, 9 Maj, 2023
Primerjalnik: Ali je program, ki ga uporabljam odprtokoden?
Pred vami sta dve informativni preglednici odprtokodnih programov in storitev, s katerimi se lahko podrobneje seznanite na usposabljanjih v okviru projekta Na-prostem.si.
By Sabina Janičijević, 24 Marec, 2023
Video: Spoznajte ekipo, ki stoji za projektom Na-prostem.si

Projekt Na-prostem.si je zakorakal v drugo leto izvajanja, zato je čas, da vam predstavimo ekipo, ki stoji za projektom in skuša spodbuditi digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij preko uporabe odprtokodnih programov in storitev.

By Simon Delakorda, 30 Januar, 2023
Prednosti odprtokodnega programja za digitalno preobrazbo nevladnih organizacij
Članek predstavlja prednosti uporabe preverjene odprtokodne programske opreme za digitalno preobrazbo nevladnih organizacij z vidika dostopa do digitalnih tehnologij, pridobivanja digitalnih kompetenc in preobrazbe v "odprto organizacijo".
By Simon Delakorda, 9 Junij, 2022
Anketa o uporabi programske opreme in storitev v nevladnih organizacijah

V okviru projekta Na-prostem.si vabimo k izpolnjevanju anketnega vprašalnika za zaposlene, sodelavce in prostovoljce v nevladnih organizacijah, ki pri svojem delu uporabljate digitalna orodja.