By Sabina Janičijević, 10 Oktober, 2023
Rešite kviz Na-prostem.si: Kako dobro poznate odprto kodo in prosto programje?
Naš projekt je že dobo zakorakal v drugo leto izvajanja, zato vas vabimo, da preverite svoje znanje.
By Sabina Janičijević, 10 Oktober, 2023
Naše sporočilo na LUPI: Pravična digitalna družba je odprtokodna!
Projekt Na-prostem.si, ki je namenjen spodbujanju uporabe preverjenih odprtokodnih in prosto dostopnih računalniških programov, smo predstavili na festivalu nevladnih organizacij LUPA.
By hook, 6 Junij, 2023
Pismo Ministrstvu za digitalno preobrazbo: podpora e-osebni izkaznici na operacijskem sistemu Linux
26. maja je Mreža NVO VID skupaj z več njenimi članicami ter sorodnimi organizacijami vložila povpraševanje in zahtevo na Ministrstvo za digitalno preobrazbo glede pomanjkanja podpore e-osebne izkaznice na Linuxu.
By Simon Delakorda, 11 Maj, 2023
»Kakšna digitalna preobrazba za kakšen nevladni sektor in družbo?«

Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (NVO-VID) in Digitalno središče NVO (v ustanavljanju) vabita na letni dogodek 9. Dan VID 2023 z naslovom »Kakšna digitalna preobrazba za kakšen nevladni sektor in družbo?«, ki bo potekal 17.

By Kristijan Tkalec, 22 Februar, 2023
Odprta koda kot upravičen strošek na javnih razpisih
Kako približati uporabo preverjene odprtokodne programske opreme in storitev nevladnim in vladnim organizacijam, podjetjem in posameznikom? Prvi korak vidimo v spoznavanju, izobraževanju in usposabljanju posameznikov in celih organizacij za uporabo dotične programske opreme.
By Simon Delakorda, 30 Januar, 2023
Prednosti odprtokodnega programja za digitalno preobrazbo nevladnih organizacij
Članek predstavlja prednosti uporabe preverjene odprtokodne programske opreme za digitalno preobrazbo nevladnih organizacij z vidika dostopa do digitalnih tehnologij, pridobivanja digitalnih kompetenc in preobrazbe v "odprto organizacijo".