By Simon Delakorda, 16 Oktober, 2023
Krepitev digitalne suverenosti nevladnih organizacij s podpornim okoljem za uporabo odprtokodne programske opreme
Na konferenci Vzgoja in izobra┼żevanje v informacijski dru┼żbi 2023 je bil predstavljen strokovni prispevek z naslovom ┬╗Krepitev digitalne suverenosti nevladnih organizacij s podpornim okoljem za uporabo odprtokodne programske opreme.┬ź
By Sabina Jani─Źijevi─ç, 10 Oktober, 2023
Rešite kviz Na-prostem.si: Kako dobro poznate odprto kodo in prosto programje?
Na┼í projekt je ┼że dobo zakorakal v drugo leto izvajanja, zato vas vabimo, da preverite svoje znanje.
By Sabina Jani─Źijevi─ç, 10 Oktober, 2023
Na┼íe sporo─Źilo na LUPI: Pravi─Źna digitalna dru┼żba je odprtokodna!
Projekt Na-prostem.si, ki je namenjen spodbujanju uporabe preverjenih odprtokodnih in prosto dostopnih ra─Źunalni┼íkih programov, smo predstavili na festivalu nevladnih organizacij LUPA.
By Simona.Knavs, 8 Junij, 2023
Brezpla─Źni ra─Źunalniki za nevladne organizacije!
V prostovoljskem Dru┼ítvo Duh ─Źasa ┼że ducat let zbiramo rabljene ra─Źunalnike, jih opremimo z odprtokodnim programjem in podarimo. V projektu Na-prostem.si smo se namenili 50 ra─Źunalnikov nameniti nevladnim organizacijam in 150 ra─Źunalnikov njihovim uporabnikom. A ┼żelja je ┼ítevilki po┼íteno prese─Źi! Nam boste pomagali?
By Sabina Jani─Źijevi─ç, 25 Maj, 2023
┬╗NVO-ji smo vest dru┼żbe, zato je prav, da povemo, kak┼íne digitalizacije si ┼żelimo┬ź
Ob Mednarodnem dnevu telekomunikacij in informacijske dru┼żbe, je potekal letni dogodek namenjen samorefleksiji nevladnega sektorja na podro─Źju digitalizacije, ki je sku┼íal odgovoriti na vpra┼íanje, kak┼íne digitalizacije za kak┼íen nevladni sektor si ┼żelimo.
By Sabina Jani─Źijevi─ç, 9 Maj, 2023
Primerjalnik: Ali je program, ki ga uporabljam odprtokoden?
Pred vami sta dve informativni preglednici odprtokodnih programov in storitev, s katerimi se lahko podrobneje seznanite na usposabljanjih v okviru projekta Na-prostem.si.
By Sabina Jani─Źijevi─ç, 24 Marec, 2023
Video: Spoznajte ekipo, ki stoji za projektom Na-prostem.si

Projekt Na-prostem.si je zakorakal v drugo leto izvajanja, zato je ─Źas, da vam predstavimo ekipo, ki stoji za projektom in sku┼ía spodbuditi digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij preko uporabe odprtokodnih programov in storitev.

By Maša Malovrh, 2 Marec, 2023
Tutoriali Na-prostem.si: pomo─Ź za rabo odprtokodnih programov in storitev

Za podporo pri samostojni rabi odprtokodnih programov in storitev, ki jih bodo udele┼żenci spoznali na na┼íih usposabljanjih, pripravljamo zbirko video navodil oziroma tutorialov za uporabo najbolj priljubljenih odprtokodnih programov in storitev.

By Kristijan Tkalec, 22 Februar, 2023
Odprta koda kot upravi─Źen stro┼íek na javnih razpisih
Kako pribli┼żati uporabo preverjene odprtokodne programske opreme in storitev nevladnim in vladnim organizacijam, podjetjem in posameznikom? Prvi korak vidimo v spoznavanju, izobra┼żevanju in usposabljanju posameznikov in celih organizacij za uporabo doti─Źne programske opreme.
By Matja┼ż Ugov┼íek, 16 Februar, 2023
Operacijski sistem KDE Neon
KDE Neon je prosto dostopen operacijski sistem, katerega posebnost je, da je zlo┼żenka prostih programskih paketov drugih razvijalcev. Namizno okolje KDE Plasma, na katerem je Neon osnovan, ponuja na stotine razli─Źnih videzov, ki so uporabniku na voljo le z nekaj kliki.